Mobiel vriendelijke website wordt beloond

Heb je dat ook dat je op je smartphone een website zoekt in Google, en dat zodra je de site opent deze niet leesbaar is of simpelweg niet geschikt is voor je mobiele telefoon? 

Dat is nu voorbij! Google heeft namelijk onlangs op zijn webmastersblog aangekondigd dat in de zoekresultaten een website die geschikt is voor een smartphone een apart label meekrijgt. 'Mobiel-vriendelijk' of 'Mobile-friendly'. Hierdoor is het voor de gebruiker in een oogopslag duidelijk welke website hij wel en welke hij niet goed kan lezen op zijn smartphone.

Maar wanneer is je website nou 'mobiel-vriendelijk' ? Google hanteert hiervoor een aantal criteria:

  • De site gebruikt geen software die niet werkt op mobiele aparaten, zoals bijvoorbeeld Flash. 
  • De tekst op de website is leesbaar zonder in te zoomen.
  • De content van de website is zo opgebouwd dat je niet steeds hinderlijk van links naar rechts hoeft te scrollen. 
  • De links in de website staan ver genoeg uit elkaar zodat je ze eenvoudig aan kan klikken. 

Is je website 'mobiel-vriendelijk' ?

Wil je weten of jouw website ook 'mobiel-vriendelijk' is? Dit kun je heel eenvoudig testen op de test pagina van Google: de 'mobiel-vriendelijk' testpagina

Is uw website (nog) niet 'mobiel-vriendelijk'? Dan is het nu de tijd om dit eens te gaan overwegen. Vaak zijn het relatief kleine ingrepen die tot groot resultaat kunnen leiden.  

21 april: 'MobileGeddon' !

Vanaf 21 april aanstaande zal Google een belangrijke update doorvoeren. Vanaf dat moment zullen de mobiele zoekresultaten sterk afhankelijk zijn en direct beinvloed worden door de mobiele kwaliteit en mobiel vriendelijkheid van de websites. 

Dus is uw website mobielvriendelijk dan heeft u niets te vrezen, uw rankings zullen waarschijnlijk alleen maar verbeteren. Maar als uw website niet mobiel vriendelijk is dan gaat u dit vanaf dat moment zeer zeker merken. Uw rankings zakken drastisch, en als u afhankelijk bent van mobiele bezoekers, zakt uw omzet zeker zo hard mee. 

Wilt u geheel vrijblijvend meer weten over het 'mobiel-vriendelijk' maken van uw website of webshop? Neem gewoon even contact met mij op en ik informeer u graag over de mogelijkheden van een 'mobiel-vriendelijke' website!

 

Gratis analyse aanvragen