Nu of nooit! Maak uw website mobiel vriendelijk.

Is uw website al mobiel vriendelijk?

Is uw website klaar voor 'Mobilegeddon'?

21 april komt Google met een zeer ingrijpende update die ook voor uw site een grote impact kan gaan hebben op de mobiele vindbaarheid van uw website. Google gaat vanaf dat  moment namelijk echt de strijd aan met websites die niet geschikt zijn voor mobiele apparaten. Volgens insiders heeft deze update een grotere impact dan ‘Penguin’ en ‘Panda’.

Al eerder voriig jaar introduceerde Google het ‘mobile-friendly’ label in de mobiele zoekresultaten. Een label wat aangeeft of de betreffende site mobiel vriendelijk is. In Nederland staat daar overigens ‘Voor mobiel’. Destijds gingen er al geruchten dat ook de ranking resultaten hierdoor beïnvloed zouden worden.

Website die nu niet voldoen aan de ‘mobiel vriendelijk’ eisen en zijn aangemeld voor de ‘Google Webmaster Tools’ krijgen een email met daarin een overzicht welke pagina’s niet geschikt zijn voor het ‘Voor Mobiel’ label en de het zeer dringenende advies om je pagina’s ‘mobiel vriendelijk’ te maken anders heeft dit enorm veel invloed op de positionering in de mobiele zoekresultaten.

 Tijd om in te grijpen dus!

Hoe test ik of mijn site ‘mobiel-vriendelijk’ is ?

Google biedt een aantal tools om te controleren of uw site mobielvriendelijk is.

  • U kunt gebruik maken van de ‘Mobiel vriendelijke’- test : https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly
  • Ook kunt u via een smartphone op zoek gaan naar uw eigen website, als daar het ‘Voor mobiel’ label bijstaat heeft u niets te vrezen voor deze belangrijke Google-update.
  • In de ‘Google Webmaster Tools’ zit ook een overzicht wat aangeeft welke pagina’s in uw website niet geschikt zijn voor mobiele apparaten.

Omzetverlies ligt op de loer!

Komt uw website niet goed uit de test ? Dan is het nu tijd voor actie! U loopt namelijk kans om ernstig omzetverlies op te lopen. Als u op dit moment veel 'mobiele bezoekers' ontvangt op uw e-commerce website dan zal dit aantal aanmerkelijk verminderen na de update op 21 april. 

Wat kunt u doen om uw website zo snel mogelijk mobiel-vriendelijk te krijgen ? Google heeft een apart onderdeel aangemaakt met daarin een duidelijke richtlijnen om dit te realiseren: https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/?hl=nl

Code 44 kan u helpen om uw website te analyseren en om te bouwen naar een ‘mobiel vriendelijke’ website. Neem hieronder direct contact op voor een gratis scan van uw website. 

 

Direct contact